LOKALNI SEMINAR U SPLITU - RADNI PAKET 3

Lokalni seminar u Splitu - radni paket 3

Lokalni seminar u Splitu - radni paket 3

Dana 21. oktobra 2013. Centar za konzervaciju i arheologiju Crne Gore je uz pomoć Grada Splita organizovao lokalni seminar u Splitu o izradi Plana upravljanja UNESCO područjima.

Lokalni seminar u Splitu - radni paket 3 Lokalni seminar u Splitu - radni paket 3 Lokalni seminar u Splitu - radni paket 3 Lokalni seminar u Splitu - radni paket 3 Lokalni seminar u Splitu - radni paket 3

Fotogalerija

Dana 21. oktobra 2013. Centar za konzervaciju i arheologiju Crne Gore uz pomoć Grada Splita organizovao je lokalni seminar u Splitu o izradi Plana upravljanja UNESCO područjima. Na seminaru su bili prisutni predstavnici Grada Splita, Povjerenstvo za izradu Nacrta predloga Plana upravljanja istorijskim jezgrom Splita i Plana upravljanja podrumima Dioklecijanove palate, predstavnici institucija, medija i građani. Vrlo zanimljivo i korisno predavanje je održala Katri Lisitzin, arhitektica iz Švedske i ekspertkinja za izradu planova upravljanja. Takođe, održano je i predavanje  Aleksandre Kapetanović, arhitektice i konzervatorke, na kome su predstavljena iskustva prirodnog i kulturno-istorijskog područja Kotora u pripremi i izradi Plana upravljanja, kao i problemi sa kojima se susretalo tokom razvoja Plana upravljanja. Nakon rasprave koja je uslijedila organizovana je i radna večera za sve učesnike.