LOKALNI SEMINAR U AKVILEJI - WP3

Lokalni seminar u Akvileji - WP3

Lokalni seminar u Akvileji - WP3

Dana 26. oktobra 2013. godine, Centar za zaštitu i arheologiju Crne Gore uz pomoć Aquileia Foundation organizovao je lokalni seminar u Akvileji, radionicu na kojoj je predstavljen Plan upravljanja UNESCO-vog područja Akvileja u Italiji.

Lokalni seminar u Akvileji - WP3 Lokalni seminar u Akvileji - WP3 Lokalni seminar u Akvileji - WP3 Lokalni seminar u Akvileji - WP3 Lokalni seminar u Akvileji - WP3 Lokalni seminar u Akvileji - WP3

Fotogalerija

Documents

Document

Lokalni seminar / radionica o pripremi i implementaciji plana upravljanja u Akvileji, Italiji, pod nazivom "Predstavljanje Plana upravljanja UNESCO-vog područja Akvileje", održana je 26. oktobra 2013.
 
Radionica je organizovana u saradnji sa Centrom za konzervaciju i arheologiju Crne Gore i Aquileia Foundation (Akvileja Fondacije). Radionica je održana u dvorani Vijeća Akvileje.
 
Radionica je imala ukupno 28 učesnika, uglavnom predstavnika lokalnih aktera.
 
Na početku, učesnicima su se obratili gradonačelnik Akvileje Alviano Scarel, a zatim i direktor fondacije Aquileia Foundation, Gianni Fratte.
 
Nakon uvodnog dijela, Instituto di Sociologia Internazionale di Gorizia - ISIG napravio je prvu javnu prezentaciju nacrta plana upravljanja za WHS Akvileju. Nakon toga je uslijedila rasprava sa lokalnim akterima.
 
Nakon toga, konsultantkinja Katri Lisitzin je imala prezentaciju "Smjernice za planiranje upravljanjem Svjetske baštine" i dala konkretne smjernice za Akvileju.